Testimonials

Jouw hulp heeft me veel goed gedaan, ik heb het gevoel dat ik anderen makkelijker tegemoet treed. Ook heb ik het gevoel dat ik de bron van mijn gevoel van tekort schieten heb ontdekt en gevoeld.

Toen ik jong was werd mijn moeder chronisch ziek en ik was niet in staat hier iets aan te doen, hoewel ik niets liever wilde.
Dit gevoel van onmacht heb ik altijd met me meegedragen en dat  werd heel helder tijdens de sessie met jou.

Ik had niet verwacht dat het mogelijk was om in één sessie, zonder dat we elkaar kenden, door te dringen tot de kern van het probleem.
Met jouw begeleiding ging het heel snel. In een paar stappen kwam ik uit op het moment dat het ‘trauma’ begon.
In de volgende stap werd duidelijk wat er toen gebeurde en waarom ik dit met mij al die jaren heb meegesleept.

Wat verbazingwekkend was voor mij is het feit dat ik wel wist dat de ziekte en afwezigheid van mijn moeder (en vader) me een gevoel van onzekerheid heeft gegeven,
maar ik had, in al die jaren,  nog niet ontdekt dat het gevoel van onmacht (tekort schieten) kwam doordat ik niet bij machte was om de ziekte van mijn moeder te verhelpen.
Tijdens de sessie met jou werd dit heel snel duidelijk en dit heeft me veel inzicht gegeven.

Overigens is me nu ook duidelijk geworden waarom ik dit nu pas schrijf en naar je opstuur.
Het is eigenlijk vreemd dat we de sessie op 7 mei hadden en dat ik hier pas op 9 juni iets over schrijf.
Natuurlijk kan ik allerlei redenen verzinnen waarom het steeds niet uitkwam, maar ik denk dat de werkelijke reden eigenlijk dezelfde oorzaak heeft:
Ik heb het gevoel dat ik iets zou moeten doen, maar voel me tekort schieten, onmachtig om het verhaal te schrijven.

Dit is niet de eerste keer dat zoiets optreedt, maar nu herken ik het patroon.
Nu ik me dit realiseer (dankzij de sessie met jou) lukt het me wel om deze mail te schrijven.

Ook is het goed mogelijk dat ik je nog keer zal bellen voor een nieuwe sessie.
Ik denk dat ik ben aangeland op een moment in mijn leven waar veel gaat veranderen,  ten aanzien van werk/ levensinvulling/ toekomst en ik probeer te ontdekken wat mijn eigen gevoel, intentie, richting hierin is.
Het probleem is dat het me slecht lukt om me los te maken van de meningen van omgeving en maatschappelijke druk en mijn eigen idee te herkennen.
Ik raak als het ware ondergesneeuwd onder allerlei signalen en raak daarbij mijn eigen richting kwijt.
Gezien de ervaring van de eerste sessie zou het me niet verbazen als ik in de volgende sessie met jou wat dichterbij mijn eigen gevoel kan komen.

Met hartelijke groet en veel dank,

Kurt Tuynman

Kurt Tuynman,

Zoals je weet was ik bezig met een nieuwe baan, zeker in deze tijd een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor de nieuwe uitdaging en mijn ontslag ingediend.

Inmiddels heb ik een drukke inwerkperiode achter de rug, veel mensen gesproken en een berg aan informatie gekregen vandaar dat ik nu voor het eerst reageer.Verder kan ik alleen maar zeggen dat de baan geweldig is, er zijn nog wel onderdelen die voor verbetering vatbaar zijn maar daar ligt juist de uitdaging.

Ik had jaren eerder moeten overstappen, achteraf praten is natuurlijk makkelijk, en de toekomst zal nog echt moeten uitwijzen of ik goed "geland" ben.De eerste signalen zijn zeer positief, na enkele weken kreeg ik al te horen dat de maand proeftijd niet meer relevant was, en over een jaar reken ik op een vast dienstverband.

Zelf had ik toen al het gevoel alsof ik jaren werkzaam was voor dit bedrijf, wat heet geen zelfvertrouwen!? Inmiddels de eerste gesprekken gehad met opdrachtgevers, ook positief, het zelfvertrouwen groeit. Ik blijf regelmatig oefenen met de technieken omdat de drempel van echt een presentatie geven er nog steeds ligt.

Dat heb ik trouwens eerlijk bij mijn werkgever aangegeven en daar wordt rekening mee gehouden. In de gesprekken gaat het trouwens prima geen spoortje van angst, misschien dan toch maar een keer voor de leeuwen als het gaat om echt alleen voor de groep te staan en het woord te voeren.

Verder heb ik nog diverse nare onderzoeken gehad, gelukkig niets gevonden, wel medicijnen gekregen deze beginnen nu te helpen dus ook die spanning is weg, gezondheid blijft echt het belangrijkste in het leven.Al met al dus alleen maar goed nieuws en dat is mede aan jou te danken, door sessies en de oefeningen ben ik anders gaan denken en gaan doen.
Het was voor mij ook een soort van bevestiging dat mensen met een bepaalde vorm van angst dagelijks om je heen zijn, je kunt het alleen aan de buitenkant niet zien.Ik ben in ieder geval blij dat ik niet de weg van minste weerstand heb gekozen, medicijnen dus.

Fantastisch als het op eigen kracht lukt.

M.vr.gr. een dankbare leerling.

Hans de Boer, Consultant

Al 4 jaar lang had ik last van de eetstoornis, anorexia. Het is zo erg geweest dat ik zelfs in het ziekenhuis aan de hartbewaking heb gelegen. In ongeveer twee jaar tijd had ik zo ongeveer alle mogelijke behandelingen wel gehad; medicatie, klinische opnames, deeltijd behandelingen (aantal dagdelen per week) en poliklinische gesprekken/controles.

Deze behandelingen waren puur gericht op het eten en aankomen, maar er werd niks aan het gedachtepatroon gedaan. Hierdoor hebben deze behandelingen niet veel geholpen en viel ik steeds opnieuw terug in mijn oude vertrouwde patroon van niet eten en veel bewegen.

In die tijd kwam mijn vader in aanmerking met NLP en hypnose. Hij vond het brein zo interessant, dat hij verschillende cursussen heeft gevolg. Zelf geloofde ik er niet zo in dus weigerde het aanbod van mijn vader om hypnotherapie te proberen. Een jaar na het aanbod was mijn situatie nog steeds niet verbeterd, mijn gewicht was nog steeds veel te laag en ik had heel veel last van negatieve gedachtes.

Toen besloot ik maar om me maar een beetje te verdiepen in hypnotherapie. Ik zocht op wat het precies was en las verhalen van mensen die op deze manier behandeld waren geweest. Nog steeds was ik niet helemaal overtuigd, maar wilde het toch gaan proberen. Dit zag ik eigenlijk als laatste redmiddel.De eerste sessie vond plaats in Wormerveer op 13Mei 2014. Meteen wanneer ik samen met Edwin de behandelkamer in kwam, voelde ik me al heel anders. Een beetje licht in mijn hoofd. In deze sessie gingen we aan mijn zelfbeeld werken door in mijn onderbewustzijn terug naar mijn verleden te gaan om een aantal gebeurtenissen opnieuw af te spelen en te veranderen in gewenste situaties.

Ik was onder volledige hypnose, dus met mijn ogen dicht en een ontspannen lichaam. Meteen na de sessie voelde ik me al een heel ander mens. Ik vond het zo apart dat ik die situaties zo kon ophalen terwijl ik dat eerder in mijn bewustzijn helemaal niet had onthouden. In de dagen die volgden kwam ik steeds meer veranderingen tegen. Mijn zelfbeeld was veel positiever en het maakte me niet meer uit wat ik ging eten.

Na een maand had ik de tweede sessie. In de tussentijd was ik al 4kilo aangekomen in gewicht, dit was me zelfs in drie jaar nog nooit gelukt. Wanneer ik dan aan was gekomen voelde ik me zo schuldig dat ik weer ging afvallen, maar dit keer was ik er zelfs trots op! 
Tijdens deze sessie gingen we werken aan keuzes maken en omgaan met een vol gevoel na het eten. Mijn onderbewustzijn werd gesymboliseerd door mijn hand, en zelf zat ik gewoon op de stoel met mijn ogen open en kon helder nadenken.

Wanneer Edwin iets aan mijn onderbewustzijn vroeg, bewoog mijn hand zonder dat ik dat zelf met opzet deed. Ik vond het ongelofelijk dat zoiets kon en moest er ook af en toe om lachen. Na deze sessie spraken we af om contact te houden over hoe het met me gaat. Wanneer ik echt nog ergens tegen aan loop kunnen we altijd nog een afspraak plannen.

Op dit moment gaat het heel erg goed met me.

Mensen om me heen valt het soms zelfs op dat ik veel levendiger ben en meer geniet van kleine dingen. Af en toe heb ik nog wel eens negatieve gedachtes maar die trekken dan al heel snel weg, terwijl deze voorheen uren, dagen en zelfs weken bleven hangen. Iedereen die bepaalde problemen hebben en andere behandelingen hebben geprobeerd, raad ik hypnotherapie aan. Ik vind dat iedereen recht heeft om zich zo te voelen als dat ik mij nu voel.

Nog steeds ben ik iedere dag onder de indruk dat zoiets gewoon kan. Geen idee hoe het allemaal precies werkt, maar het heeft me leven in ieder geval een heel stuk verbeterd!

Bedankt Edwin..!!*

Axelle Jaspers,